patricshlnytt.blogg.se

Allt du behöver - för att ha koll på SHL (Swedish Hockey Leauge)

Övergångarna i SHL

Kategori: Silly Season

Inatt 00:00 stängde det svenska transferfönstret. Många klubbar valde att plocka in nya spelare, här är samtliga övergånar i SHL:
 
AIK:
Jordan Hendry - Back från Starubing Tigers (Tyskland)
Per Svensson - Back från Almtuna
Martin Karlsson - Forward från Almtuna
Akim Aliu - Forward från Hartford Wolf Pack
Carsen Germyn - Forward från Straubing Tigers (Tyskland)
 
Brynäs:
Victor Rollin-Carlsson - Forward från Almtuna
 
Linköping:
Sebastian Idoff - Målvakt från Södertälje
Fredric Andersson - Forward från Södertälje
 
Luleå:
Olov Lundqvist - Back från Asplöven
 
Skellefteå:
Erik Hanses - Målvakt från Almtuna
 
Örebro:
Brett Sterling - Forward från HV71
Brian Wilsie - Forward från TPS
Jere Sellinen - Forward från HPK
Ville Viitalouma - Forward från HPK
 
Frölunda, Färjestad, HV71, MoDo, Leksand och Växjö valde att inte förstärka sina lag.
 

AIK värvar back

Kategori: Silly Season

AIK fortsätter rusta inför kvalserien, ikväll gjorde man klart med sin femte spelare på två dagar. Senaste tillskottet är den NHL meriterade backen Jordan Henry som värvas från Straubing Tigers (Tyskland):
 
 – Det är en rutinerad back med bra karaktär som framförallt ska tillföra styrka i egen zon, säger AIKs sportchef Daniel Rudslätt till klubbens hemsida.
 
Kontraktet gäller säsongen ut. 

Luleå värvar back

Kategori: Silly Season

Luleå väljer att bredda sin backbesättningen inför slutspurten och det kommande SM-slutspelet. Man har skrivit ett kontrakt med Asplöven backen Olov Lundqvist:
 
- I och med vi har en del osäkerhet på några av våra backar så ville vi öka på vår bredd på backsidan och det här kändes som ett smidigt och bra sätt att få in ytterligare en allround back i truppen, säger Luleås sportchef Lars Bergström till klubbens hemsida.
 
Olov Lundqvist har den här säsongen spelat 50 matcher för Asplöven, och står noterad för 20 (7+13) poäng.
 
Kontraktet gäller säsongen ut.

Förändringar i AIK och Brynäs

Kategori: Silly Season

Brynäs har lånat in forwarden Victor Rollin Carlsson från Almtuna i hockeyallsvenskan:
 
– Eftersom vi har haft problem med mycket skador så vill vi bredda vår trupp inför den här viktiga perioden i SHL, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv till klubbens hemsida.
 
Lånet gäller säsongen ut.
 
---
 
AIK presenterade under dagen forwarden Akim Aliu. Nu under kvällen har man förstärkt laget med ytterligare 3 nya spelare. Forwarden Martin Karlsson från Almtuna, backen Per Svensson även även han från Almtuna, samt forwarden Carsen Germyn från tyska Straubing Tigers:
 
 
 – Självklart innebär den här typen av värvningar att truppen får en nyttig konkurrenssituation, säger AIKs sportchef Daniel Rudslätt till klubbens hemsida.
 
Kontrakten gäller säsongen ut.
 

Linköping lånar duo

Kategori: Silly Season

Linköping väljer att låna duo inför slutspurten av SHL, målvakten Sebastian Idoff samt forwarden Fredric Andersson som båda hämtas från allsvenska Södertälje.
 
Sebastian Idoff har den här säsongen stått 30 matcher för Södertälje och har en räddningsprocent på 91,6.
Fredric Andersson har den här säsongen spelat 49 matcher för Södertälje och har gjort 10 (5+5) poäng.
 
Låneperioden är säsongen ut, det ska dock finnas en klausul för Fredric Andersson.
 
Fotnot: Båda är kontrakterade med SSK till 2014/2015

Förändringar i SHL klubbar

Kategori: Silly Season

Idag har det varit en het dag på silly season marknaden i SHL. 4 spelare har bytt klubb:
 
Vi börjar med att serieledande Skellefteå har värvat en ny målvakt, Erik Hanses som senast kommer från spel i hockeyallsvenska klubben Almtuna (36 matcher, 91,1 i räddningsprocent.)
 
- Vi har följt Erik under en lång tid och är jätteglada över att han nu vill komma till oss för att ta nästa kliv i vår verksamhet. Han har god potential för spel i SHL, säger Skellefteås General Manager Lars Johansson till klubbens hemsida.
 
Kontraktet gäller denna säsong+nästa säsong.
 
---
 
Sen kan jag meddela att AIK förstärker laget med forwarden Akim Aliu som senast kommer från spel i AHL klubben Hartford Wolf Pack (9 matcher, 1+0).
 
Akim är en skridskostark spelare med ett bra fysiskt spel, säger AIKs sportchef Daniel Rudslätt till klubbens hemsida.
 
---
 
Färjestad väljer att låna ut sin forward Tomas Hyka till Västerås i hockeyallsvenskan, lånet gäller säsongen ut.
 
---
 
Till sist kan jag meddela att Frölunda släpper sin forward Evan McGrath till nyss nämnda Västerås. Där rör det sig dock inte om ett lån utan en övergång.
 
---
 
Fotnot: Deadline för silly season marknaden är imorgon torsdag (27:e februari).

Brynäs förlänger med målvakt

Kategori: Silly Season

Brynäs har valt att förlänga kontraktet med sin Österrikiske landslagsmålvakt Bernhard Starkbaum med 2 nya år.
--Det känns väldigt bra att vi nu har kommit överens om en förlängning med Bernhard. Vi trivs med honom, och han trivs med oss. Han har visat att han är en toppmålvakt i SHL. Beslutet var enkelt för oss, vi ville hitta en´lösning så att han kunde fortsätta hos oss, och vi är glada att vi gjort det, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv till klubbens hemsida.
 
Starkbaum har under säsongen spelat 15 matcher och har en imponerande räddningsprocent på 93%
 
 
 

Örebro värvar tre forwards

Kategori: Silly Season

För några dagar sedan presenterade Örebro forwarden Brian Willsie, idag har man värvat nya spelare, 3 stycken närmare bestämt. Den finska duon Ville Viitalouma, Jere Sallinen som värvas från HPK, samt att man värvar Brett Sterling som senast kommer från spel i HV71.
 
---
 
Kan också meddela att HV71 förlänger med backen Chris Campoli med två nya år.

Omark klar för Luleå!

Kategori: Silly Season

Luleå Hockey förstärker upp laget rejält inför SM-Slutspelet, man värvar "hem" stjärnforwarden Linus Omark senast kommer från spel i NHL laget Buffalo Sabers organisation:
 
- Det känns väldigt glädjande att vi åter igen får se Linus Omark i Luleå Hockeys färger som den genuina norrbottning han är. Han befinner sig i en mycket bra ålder i sin karriär och har skaffat sig stor erfarenhet från spel med både landslag och i världens alla bästa ligor. Så Linus kommer med sina kvaliteter att bli ytterligare en viktig pusselbit för våra möjligheter att nå våra drömmars mål.
 
Linus Omark har den här säsongen spelat 14 NHL matcher (0+2) + 29 AHL matcher (14+15).
 
Kontraktet är säsongen 2013/2014
 
Detta är självklart en drömvärvning av Luleå. Vi vet alla vad Linus Omark kan göra med klubba o puck, och han är en rejäl matchvinnartyp!

Örebro värvar kanadensare

Kategori: Silly Season

Örebro väljer att förstärka sitt lag med en ny anfallare, den 35 årige kanadensiska forwarden Brian Willsie som senast kommer från spel i TPS Åbo i finska SM-Liiga:
 
- Det är positivt att vi kan få loss en så bra spelare den här tiden på året. Brian har varit en ledande spelare i TPS och är en bra målskytt som har ett bra skott. Hans ledaregenskaper kommer betyda mycket, rutinen och kunnandet gör honom till en stabil spelare, säger Örebros huvudtränare Kent Johansson till klubbens hemsida.
 
Brian Willsie har den här säsongen gjort 27 matcher (22 poäng) för TPS Åbo.
 
Kontraktet gäller över 2014/2015.
 
 

HV71 sparkar forward

Kategori: Silly Season

HV71 har valt att bryta kontraktet med sin amerikanske forward Brett Sterling, det bekräftar Jönköpingsklubben på sin hemsida:
 
- Vi hade en dialog med Brett i morse och kom överens om att det bästa är att gå skilda vägar. Vi vill tacka Brett för den tid han varit här och önskar honom lycka till i sin framtida hockeykarriär, säger HV71:s sportchef Fredrik Stillman till klubbens hemsida.
 
Det blev 43 (11+9) matcher i HV71 för Brett Sterling.
 
---
 
Det står nu också klart att AIK förlänger kontraktet med den rutinerade centern Michael Nylander säsongen ut.
 

MoDo bryter med forward

Kategori: Silly Season

MoDo Hockey och den amerikanske forwarden Dave Spina har valt att gå skilda vägar. Det meddelar klubben på sin hemsida:
 
 Vi vill tacka Dave för hans insatser i klubben och önskar honom lycka till i framtiden, säger MoDo Hockeys General Manager Markus Näslund till klubbens hemsida.
 
Dave Spina har redan gjort klar med ny klubb - Saipa i SM-Liiga.
 
Det blev 97 matcher (slutspelsmatcher inräknat) och 36 poäng för Dave Spina i MoDo tröjan.
 
---
 
Kan också meddela att Färjestad har förlängt kontraktet med succéforwarden Milan Gulas, som har gjort 20 matcher för klubben och 20 poäng. Det nya kontraktet är på 2 år.
 
 
 

AIK testar Nylander

Kategori: Silly Season

41 årige Michael "Nyllet" Nylander är tillbaka i högsta serien, för klubben han representerade för drygt 20 år sedan, nämligen AIK.
 
 Vi vill testa och se ”Nyllet” på den här nivån. Vi vet att han besitter en otrolig spelintelligens och erfarenhet. Det ska bli spännande att följa honom, säger AIK:s sportchef Daniel Rudslätt till klubbens hemsida.
 
Meningen är att Nylander ska spela de två sista matcherna innan OS-uppehållet (Brynäs imorgon och Linköping på lördag), efter det ska de fattas beslut om han blir kvar eller inte.
 
Tycker det är en intressant värvning av AIK, Nylander har defenetivt passerat sina bästa år som hockeyspelare, men han kommer in med otrolig erfarenhet och han besitter fortfarande ett mycket fint spelsinne!
 
---
 
Kan också meddela att Frölunda har förlängt med backen Oliver Bohm. Kontraktstiden är 2 år.

Center lämnar AIK

Kategori: Silly Season

AIK får ett tungt bakslag inför den kommande kvalserien. Lagets rutinerade center Esa Pirnes lämnar klubben för spel med Kärpät i finska SM-Liiga, det bekräftar Kärpät på sin hemsida. Enligt uppgifter ska det handla om ett lönebråk mellan Pirnes och AIK.
 
Pirnes har den här säsongen spelat 43 matcher (10+14) för AIK.
 
Detta är givetvis ett tungt tapp för AIK. Pirnes är en rutinerad spelare som även producerar bra med poäng, som skulle varit en viktig pusselbit för att hjälpa AIK kvar i högsta ligan.
 
 

Skellefteå förstärker med back

Kategori: Silly Season

Serieledande Skellefteå rustar för det kommande slutspelet, man presenterade idag backen Stefan Warg som senast kommer från spel i AHL laget Norfolk Admirals (Anaheims farmalag):
 
- Vi har värvat in Warg för att skaffa en bredd i laget inför slutspelet, säger Skellefteås General Manager Lars Johansson till klubbens hemsida.
 
Kontraktet är på 2 år. Tycker det är en bra värvning av Skellefteå. Warg är en stor och fysiskt back som är en mardröm att möta för motståndarlagets forward!
 
---
 
Kan även meddela att Linköping tar in en ny assisterande tränare - Niclas Hävelid för att styra upp försvarsspelet som läckt på slutet.