patricshlnytt.blogg.se

Allt du behöver - för att ha koll på SHL (Swedish Hockey Leauge)

Färjestad värvar målvakt

Kategori: Silly Season

Färjestad har värvat en ny målvakt, en 30:e årig finländare vid namn Pekka Tuokkola som senast kommer från spel med KalPa i finska SM-Liiga. Kontraktet är säsongen ut.
 
- En stor och rutinerad målvakt med ett bra spelsinne. Han täcker av målet bra och vi tror att han kommer att kunna hjälpa oss i den här situationen, säger Färjestads sportchef Anders Steen till klubbens hemsida.
 
Pekka Tuokkola har den här säsongen spelat 40 matcher för KalPa och har en räddningsprocent på drygt 89%.
 
Jag antar att Färjestad värvar Tuokkola för att täcka upp skadan på den ordinarie andremålvakten Danny Taylor.

Växjö värvar forward

Kategori: Silly Season

Växjö Lakers värvar "tillbaka" den tjeckiska forwarden Jan Hlavac som spelade 13 matcher förra säsongen med Smålandslaget:
 
– Han tillför det mesta och det är det som är så attraktivt med honom. Det är verkligen en tvåvägsspelare. Ett proffs. Han spelar i båda riktningarna. Han kanske inte öste in poäng för oss ifjol, men han levererade ett bra jobb och spelade plus i ett lag där inte många var plus. Skador eller inte, vi adderar en bra spelare som kommer bli användbar under resten av säsongen, säger Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson till klubbens hemsida.
 
Jan Hlavac har den här säsongen spelat 17 (4+6) matcher i det tjeckiska laget Kladno.
 
Tycker det är en mycket bra värvning av Växjö Lakers. Jan Hlavac är en mycket rutinerad forward som producerar bra med poäng och har ett ruskigt skott. Han kommer bli en mycket bra förstärkning för Smålandslaget i jakten på ett SM-guld!

Luleå förlänger med forwards

Kategori: Silly Season

Luleå Hockey valde idag att förlänga kontraktet med tre av sina forwards! Närmare bestämt hela första linan, bestående av tvillingarna Chris och Cam Abbott samt Daniel Mannberg.
 
Mannberg har förlängt med 2 år, medan Abbott bröderna förlängt med 1 år.
 
Tycker Luleå gör helt rätt att förlänga med dessa tre spelare! Dessa tre kompleterar varandra på ett väldigt bra sätt, Abbott bröderna med sin offensiva skicklighet och Mannberg med sitt hårda jobb!
 
 

MoDo lånar forward

Kategori: Silly Season

MoDo lånar in den ryske forwarden Kirill Kabanov som tillhör NHL laget New York Islanders, men som hittills bara spelat i AHL:
 
Kabanov är en högerskytt med spetsegenskaper. Han har under sin seniorkarriär inte nått upp till sin potential men vi hoppas att detta miljöombyte ger honom ett lyft, säger MoDos General manager Markus Näslund till klubbens hemsida.
 
Kabanov har den här säsongen spelat 16 (3+0) matcher för New York Islanders AHL lag Bridgebort Sound Tigers + 9 matcher (4+4) i ECHL laget Stockton Thunder.
 
Lånet gäller säsongen ut.

Forward lämnar AIK

Kategori: Silly Season

AIK är inne i en mardrömsperiod i SHL, nu väljer en av lagets största stjärnor Teemu Ramstedt att lämna klubben, för spel med HIFK i SM-Liiga:
 
- Jag gillar klubben, staden och laget, men vill inte förlora hela tiden…men vem vill det? Situationen är inte bra, säger Teemu Ramstedt.
 
Enligt uppgifter är AIK nu på jakt efter en ersättare till finländaren.
 
Det blev 36 matcher (6+14) i AIK tröjan för Ramstedt.
 
Jag tycker personligen Ramstedt inte levt upp till dem högt ställda förväntningarna. Visst han spelar för tillfället för SHL:s jumbo men jag hade högre krav på honom. Sen ogillar jag när spelare väljer att lämna sin klubb under pågående säsong, istället för att kriga vidare och hjälpa laget!
 
 

Kvällens matcher 15/1

Kategori: Kommande Matcher

Två matcher ska idag spelas i SHL:
 
MoDo-Örebro
Nedsläpp 19:00/C More Hockey/C More Live 4
Kommentar: MoDo förlorade med hela 2-8 senast laget spelade på hemmaplan, man lär vara rejält revanschsugna och visa sin hemmapublik att det var en engångsföretelse. Örebro jagar viktiga poäng för att närma sig HV71 ovanför kvalstrecket.
Tips: 3-2
 
Luleå-Skellefteå
Nedsläpp 19:00/C More Sport/C More Sport HD/C More Live 3
Kommentar: Stor prestige och viktiga poäng står på spel i norrlandsderbyt. Luleå kommer från en 1-0 seger över Örebro, medans Skellefteå kommer från 0-6 förlust hemma mot Växjö.
Tips: 2-4

Målvakt lämnar Skellefteå

Kategori: Silly Season

Henrik Karlsson har den säsongen delat på ansvaret i Skellefteå kassen tillsammans med Markus Svensson. Nu lämnar Karlsson klubben för spel i Avangard Omsk i ryska KHL:
 
– Jag är jättenöjd, säger Karlsson till Sportbladet.
 
Allt talar nu för att Markus Svensson blir förstemålvakt i Skellefteå, och att man kallar tillbaka Stefan Steen från Oskarshamn.
 
Det blev 19 matcher i Skellefteå för Henrik Karlsson.
 
---
 
För ett tag sedan lämnade Ben Walter Örebro, nu lämnar även Justin DiBenedetto klubben för spel i Espoo Blues i finska SM-Liiga:
 
- Vi tackar Justin för allt han gjort i klubben och önskar honom all lycka till i sin framtida karriär, säger General Manager Pontus Gustafsson till klubbens hemsida.
 
Det blev 35 matcher i Örebro för Justin DiBenedetto.

Leksand värvar back

Kategori: Silly Season

Leksand har valt att stärka sitt försvar med den 30:e årige finländaren Hannu Pikkarainen, som vi känner igen från spel i MoDo och Skellefteå.
 
-Jag känner att vi behöver förstärka upp våran backbesättning med en offensivt spelande back och Hannu har den spelstilen jag eftersöker. Vi vill bredda truppen inför slutskedet i serien för att försöka säkra en plats i SHL inför nästa säsong, säger Leksands sportchef Tommy Salo till klubbens hemsida.
 
Tycker Leksand gör rätt att förstärka med Pikkarainen, en back med offensiven som sin största styrka och har mycket rutin från spel i dårvarande Elitserien (124 matcher - 17+68). Tänk en Pikkarainen och Hersley i samma PP uppställning - kommer bli en mardröm för motståndarna...
 
 

AIK värvar back

Kategori: Silly Season

AIK ligger sist i SHL, och har en väldigt svag form. Nu försöker klubben värva sig ur krisen, genom att värva den lettiske backen Guntis Galvins:
 
– Det ska bli väldigt spännande att följa honom här, säger sportchefen Daniel Rudslätt till klubbens hemsida.
 
Guntis kommer senast från spel i ryska KHL där han tillbringat dem 6 senaste säsongerna, han har även spelat flera VM turneringar för Lettland.
 
Tror värvningen av Galvins kan höja AIKs defensiv som läckt på slutet, Galvins är en meriterad back som spelat på en hög nivå under dem senaste säsongerna, frågan är om värvningen kommer för sent?
 

MoDo bryter med forward

Kategori: Silly Season

MoDo värvade inför den här säsongen den amerikanske forwarden T.J. Hensick för att producera poäng. Men Hensick har floppat och MoDo väljer nu att bryta kontraktet med forwarden:
 
– Vi har gemensamt kommit överens om att gå skilda vägar, säger MoDos General Manager Markus Näslund till klubbens hemsida.
 
Hensick spelade 31 matcher (4+11) i MoDo tröjan.
 
Jag tycker MoDo gör rätt i att bryta med Hensick. Han har inte alls uppfyllt förväntningarna han hade på sig. Nackdelen kan vara är att han har en enorm kapacitet, men den har visat alldeles för lite av den här säsongen.
 

Växjö färlänger med back

Kategori: Silly Season

Växjö Lakers har valt att förlänga kontraktet med den finske backen Ville Varakas med 2 nya år:
 
- Han har gjort bra ifrån sig. Vi var övertygade om att vi skulle gilla honom när vi tog hit honom, säger Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson.
 
Ville Varakas värvades inför den här säsongen från HIFK i SM-Liiga och har den här säsongen spelat 36 matcher (1+5) för Växjö Lakers.
 
Jag tycker Växjö gör rätt att förlänga med Varakas. Han är en väldigt duktig allround back, han är också en väldigt fin skridskoåkare.

Ny huvudtränare till AIK?

Kategori: Silly Season

AIK har det väldigt tufft just nu i SHL med flera förluster bakom sig, och ligger sist i tabellen. Det ryktas nu om en ny huvudtränare - 63 årige Per Bäckman som under dem senaste åren varit dansk förbundskapten:
 
– Vi jobbar dagligen med att se över vad som är bäst för AIK, säger AIK:s sportchef Daniel Rudslätt till sportexpressen.
 
Per Bäckman som är en gammal AIK bekantning, han tränade laget mellan åren 1983-1987:
 
– Det är många som ringer, säger Bäckman.

Och AIK är ett av lagen som ringer då?

– Det finns ingen anledning för mig att tala om vilka som som ringer och inte, säger Bäckman till sportexpressen.

Personligen tror jag Per Bäckman kan bli den perfekta lösningen för AIK, en väldigt rutinerad tränare som gjort det bra som dansk förbundkapten.

Källa: Sportexpressen.

Kvällens matcher 4/1

Kategori: Kommande Matcher

Två matcher ska spelas idag i SHL:
 
HV71-AIK
Nedsläpp 19:00/C More Sport/C More Sport HD/C More Live 4
Kommentar: Möttes för två dagar sen, där HV71 vände ett 1-3 underläge till 4-3 seger efter övertid. På nytt en mycket viktig match i bottenregionen, där jag tror hemmaplan kommer avgöra til HV71:s fördel.
Tips: 3-2
 
Frölunda-Färjestad
Nedsläpp 18:35/C More Sport/C More Sport HD/C More Live 3
Kommentar: Tabelltvåan Frölunda har inte lyckats ta en fullpoängare på hemmaplan sedan den 20 november, och hade en sviktande form i slutet av 2013. Färjestad har på slutet spelat bra och haft en bra poängskörd.
Tips: 4-3
 
 

Kvällens match 2/1

Kategori: Kommande Matcher

En match idag i SHL:

AIK-HV71
Nedsläpp 19:00/C More Sport/C More Sport HD/C More Live 4.
Kommentar: Bottenmöte (12:an mot 10:an). Både lagen kommer senast från förlust. AIK börjar tappa mark mot bottenkonkurenterna, HV71 måste är över kvalstrecket tack vare bättre målskillnad mot Örebro. Otroligt viktiga poäng står på spel!
Tips: 1-3