Örebro Hockey har valt att bryta kontraktet med sin kanadensiske forward Ben Walter:

- Tyvärr har vi inte fått den utväxling poängmässigt från Ben som vi hoppats på, säger klubbens General manager Pontus Gustafsson till klubbens hemsida.

Ben Walter flyttar istället till SM-Liiga (högsta ligan i Finland) och Jokerit. Det blev 35 matcher (2+13) matcher i Örebro tröjan.

Tycker personligen det är märkligt att man släpper Ben Walter. Han har stundtals visat sig varit en spelare som håller bra SHL klass, han är en samt en väldigt duktig tekare, som vi vet är väldigt viktig att ha i sitt lag!

Kategori: Kommande Matcher

Full omgång ikväll i SHL med följande matcher:

Färjestad -MoDo
Nedsläpp 16:00/C More hockey/ CMore Live 4
Kommentar: Starkt av Färjestad att vinna senast mot Luleå i Coop Norrbotten Arena, är man pågång? MoDo kommer senast från förlust i förlängning mot Brynäs
Tips: 2-1

Linköping - AIK
Nedsläpp 16:00/CMore Live 2
Kommentar: AIK med tveksam form (blandar och ger) mot ett mer stabilt Linköping som visar att de vill vara med att slåss om den övre halvan av tabellen.
Tips: 4-1

Frölunda - Brynäs
Nedsläpp 16:00/CMore Live 3
Kommentar: Två lag som visar god form. Framförallt För Frölunda som kommer från storvinsten mot Skellefteå 6-1 på bortais (annandag jul)
Tips: 3-1

Örebro - HV71
Nedsläpp 16:00/CMore sport/CMore sport HD
Kommentar: Botten möte som förvånar de flesta att HV71 är inblandande i. Det visar sig att köpa spelare (god ekonomi) inte alltid är ett vinnande koncept som HV71 gjort. matchen ikväll är oerhört viktig för båda lagen att inte tappa mark i tabellen.
Tips: 3-3 (3-4 eft straffar)

Växjö - Skellefteå
Nedsläpp 18:35/CMore hockey/ CMore live3
Kommentar: Revansch suget Skellefteå lär vi få se, då man åkte på stortorsk senast på hemmaplan. Växjö kommer med seger efter förlängning mot Örebro.
Tips: 2-4

Leksand - Luleå
Nedsläpp 18:35/CMore sport/ Cmore sport HD/ CMore live4
Kommentar: De tidigare mötena lagen emellan har gått till förlängning eller straffar är det dags ikväll att det avgörs på 3 perioder.
Tips: 1-2

Kvällens resultat 26/12

Kategori: Resultat

Idag var SHL tillbaka med full omgång efter juluppehållet, med följande resultat:

Luleå-Färjestad 0-2
Starkt av Färjestad att åka upp till Norrbotten och besegra tabelltrean Luleå. Pontus Åberg och Magnus Nygren målskyttar för Färjestad.

Skellefteå-Frölunda 1-6
När förlorade suveräna Skellefteå med 1-6 (!) på hemmaplan senast!? Bara lyfta på hatten för Frölunda som visar att Skellefteå är mänskliga!

AIK-Leksand 1-3
En match med mycket betydelse, som Leksand vinner välförtjänt, mot ett blekt AIK! Jacob Blomqvist med 0+2 för Leksand.

HV71-Linköping 1-7
Mardrömsstart för Torgny Bendelin som ny huvudtränare för HV71. Linköpings förste kedja Arlbrandt-Sjögren-Hjalmarsson hade lekstuga för Linköping.

Brynäs-MoDo 3-2 efter förlängning
Brynäs bygger vidare på 8-1 segern innan juluppehållet med seger över MoDo som nu har 7 förluster på dem 8 senaste matcherna. Bill Sweatt med 0+2 för Brynäs.

Växjö-Örebro 2-1 efter förlängning
Finsk dominans i den här matchen. Marko Antilla för Örebro, Tomi Kallio tvåmålsskytt för Växjö, Teemu Lassila motade 24 av 25 skott.

Kvällens matcher 26/11

Hoppas allt haft en bra jul! Men nu är det slut på vilan, ikväll är SHL med full omgång:

Luleå-Färjestad
Nedsläpp 16:00/C More Live 2
Kommentar: Luleå vann sin match innan uppehållet, Färjestad förlorade sin efter förlängning. Tror hemmaplan blir avgör för Luleå.
Tips: 3-1

Skellefteå-Frölunda
Nedsläpp 16:00/C More Hockey/C More Live 4
Kommentar: Seriefinal, som möttes i sista omgången innan uppehållet i en mycket underhållande på Gamla Ullevi (Utematchen). Kan nog räkna med lika bra underhållning idag.
Tips: 3-2

AIK-Leksand
Nedsläpp 16:00/C More Sport/C More Sport HD
Kommentar: Match som spelas i Ericsson Globe, troligen inför storpublik. Två lag som kommer med dålig form innan uppehållet, så viktig match för lagens självförtroende.
Tips: 2-2(3-2 efter straffar)

HV71-Linköping
Nedsläpp 16:00/C More Live 3
Kommentar: Torgny Bendelins första match som ny huvudtränare i HV71 blir ett E4 derby. Linköping vann imponerade senast innan uppehållet mot Växjö med 6-2.

Brynäs-MoDo
Nedsläpp 18:30/C More Sport/C More Sport HD/C More Live 4
Kommentar: Brynäs krossade AIK innan uppehållet med 8-1, MoDo bröt sin förlustsvit på 6 raka matcher. Ska bli intressant och följa.
Tips: 3-4

Örebro-Växjö
Nedsläpp 18:30/C More Hockey/C More Live 3
Kommentar: Känns som Kent Johansson börjat få lite fart på Örebro sen han kom n, Växjö blandade och gav väldigt mycket i prestation innan uppehållet.
Tips: 1-3

Frölunda värvar back

Kategori: Övergångar

Frölunda värvar den 20-årige backtalangen Mikael Wikstrand från Mora:

Micke Wikstrand är en back som spelar ett klokt och enkelt spel, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till klubbens hemsida.

Frölunda kommer att låna ut två spelare ur A-truppen till Mora, vilka det blir är dock oklart.

Mikael Wikstrand har den här säsongen spelat 27 matcher (4+16) i Hockeyallsvenskan, och är spelklar för Frölunda till European Trophy slutspelet.

Kvällens resultat 15/12

En match spelades idag i SHL, som fullbordade omgång 33:

AIK-Brynäs 1-8
Ja vad ska man säga, Brynäs kör över AIK på ett makalöst sätt. Brynäs visar upp ett bra spel under hela matchen.  AIK, spelar man såhär kommer man definitivt hamna i en kvalserie. Jag hoppas jag har fel - Stockholm behöver ett SHL lag.

Nu går SHL in i juluppehåll tills 26 december.

Leksand sparkar forwards

Leksand har haft det tufft dem 3 sista matcherna, med en målskillnad på 4-18. Nu agerar sportchefen Tommy Salo genom att sparka två forwards, Jens Jakobs och Matt Fornataro:

- Jens och Matt har inte utvecklats hos oss på det sätt jag önskat och trott. Det är två spelare som normalt sett skall producera poäng framåt och kunna vara avgörande för vårt lag säger Salo till klubbens hemsida.

Jens Jakobs spelade 27 matcher (5+3), för Leksand, Matt Fornataro spelade 25 matcher (2+3), för Leksand.

Ulf Dahlén sparkas

HV71 har haft en mardrömsstart på den här säsongen och ligger på 10:e plats, med enbart 40 inspelade poäng på 33 matcher. Nu har man tagit beslutet att sparka huvudtränaren Ulf Dahlén.

"Vi har kommit till en punkt där styrelsen och vi i ledningen tycker att en förändring måste göras för att nå de resultat vi har satt upp", säger HV71:s General Manager, Ola Thorwalls till klubbens hemsida.

Ny huvudtränare för HV71 blir Torgny Bendelin. De senaste tre säsongerna har han varit ansvarig för ledarutveckling inom HV71 och förbundskapten för Team 17-landslaget.

Kvällens resultat 14/12

5 matcher spelades ikväll i SHL, med följande resultat:

MoDo-Leksand 6-3
MoDo bryter förlusttrend på 6 raka matcher. För Leksands del har man på dom tre senaste matcherna en målskillnad på 4-18 (!). Uppehållet kommer behövligt för Leksand.

Linköping-Växjö 6-2
Linköpings förstakedja hade lekstuga och var inbladade i 5 av Linköpings 6 mål. Otroligt! Magnus Johansson firade sin 700:e match med 2+2 för Linköping.

Luleå-HV71 5-3
Luleå körde över HV71 till en början och hade i andra perioden en 5-0 ledning, men HV71 visar på bra moral som ändå inte viker ner sig.

Frölunda-Skellefteå 1-4
Årets match enligt många (Julmatchen på utomhusrink på Gamla Ullevi). En match som försenades 40 minuter pga regn som gjorde isen ospelbar. En jämn och underhållande match. Viktor Arvidsson med 1+1 för Skellefteå.

Örebro-Färjestad 4-3 efter förlängning
Starkt av Örebro att hämta upp flera underläge under matchen. Färjestad tappar 3 forwards under matchen - otroligt tungt för Färjestad. Jared Aulin matchvinnare i förlängningen  som Danny Taylor (Färjestad) släppte in lite för enkelt vid stolpen.

Imorgon fullbordas omgåg 33 med en match (AIK-Brynäs).

Spelarförändringar

Färjestad BK har valt att låna ut sin back Garrett Stafford till Björklöven i Hockeyallsvenskan på obestämd tid:

– Varken Garrett eller vi är nöjda, säger assisterande sportchefen i Färjestad (Anders Steen).

---
Samtidigt har pappa&son Nylander brutit sina kontrakt med Rögle, vilket innebär att William Nylander blir kvar i MoDo.

Kvällens resultat 12/12

Full omgång igen i SHL (kul när alla lag spelar på samma kväll)

Leksand-Skellefteå 0-5
Skellefteå "nollar" Leksand i tegera arena, skulle inte vara nöjd om jag var Leksands supporter 1 mål på de två senaste matcherna (och två stora förluster, senast vann Linköping över Leksand med 7-1) inte godkänt!!

HV71-Frölunda 3-2
Två raka förluster för HV71 inför den tuffa uppgiften att möta Frölunda. Tack till hemmaplan HV71 vinner matchen välbehövliga 3poäng då AIK vinner på bortais mot Örebro.

MoDo-Luleå 0-3
MoDo hade verkligen behövt vända trenden hade 5 förluster på de fem senast spelande matcherna. Luleå var dock för starka och "nollar" MoDo på hemmaplan och bryter trenden med enbart oavgjorda resultat lagen emellan.

Brynäs-Linköping 3-0
Dags för Brynäs att ta en tre poängare, vilket man gör rättvisst. Linköping kan inte följa upp den senaste hemmamatchen där man hade målkalas med 7mål, idag blir man "nollade"!!

Örebro-AIK 1-4
AIK får en drömöppning av 1:a perioden gör 2-0 tidigt i matchen. AIK följer även upp en positiv trend med vinsten på hovet (senast mot MoDo) Örebro kom tillbaka i matchen och skapade lägen, men AIK kontrollerade matchbilden.

Färjestad-Växjö 1-2 (efter straffar)
Tungt för Färjestad att förlora på straffar mot Växjö då man vill klättra i tabellen. Dock vinner Växjö skotten med 32-26 och vinner väl "kanske" matchen rättvist.

Kvällens resultat 10/12

Full omgång i SHL ikväll

Skellefteå-Brynäs 3-1
Skellefteå visar varför man är serieledare (vinner skotten med 38-17) Vinner matchen rättvist.

AIK-MoDo 3-2 (efter ÖT)
Viktiga 2 poäng (och vinst) för AIK mot Modo som gör att man lämnar jumboplatsen till Örebro. Esa Pirnes matchvinnare i 4:e perioden.

Växjö-HV71 3-1
Smålands derby, där HV71 kanske hade mer fart under skridskorna, men Växjö gjorde målen Rättvist eller inte? Derby är derby och Växjö tar 3 poäng som HV71 hade behövt mer just nu.

Färjestad-Luleå 2-1
Trots mycket diskussion kring spelare och tränare så går det bra för Färjestad just nu.Viktiga poäng för Färjestad som nu bara ligger 1 poäng efter 5:an Luleå.

Linköping-Leksand 7-1
Linköping har i och för sig haft enkelt mot leksand i de tre tidigare mötena (med vinster). Men 7-1 tar ändå rekordet. Inget mål av Patrik Hersley (Leksands mål görs av Jon Knuts i slutet av 2:a perioden)

Frölunda-Örebro 3-2 (efter straffar)
Kul med SHL där det kan vara så jämna matcher trots match med topplag mot bottenlag i serien, så pressar Örebro serie tvåan Frölunda till straffar.

På torsdag är det dags igen för full omgång i SHL (Intressant match AIK-Örebro, viktiga poäng står på spel i bottenmötet)

Växjö värvar målvakt

Växjö Lakers har gjort klart med en ny målvakt, närmare bestämt den svensk bekante finske Teemu Lassila som senast kommer från Avangard Omsk i ryska KHL:

Vi känner att vår målvaktssida inte är optimal just nu och marginalerna är lite för små för att chansa. Scott Munroe har fått slita hårt och är just nu skadad, men hur lång- eller kortsiktigt det är vet vi inte. Mattias Modig har inte fått så många matcher som vi kanske hade velat. När möjligheten med Teemu Lassila kom upp så kände vi att vi ville säkra upp den långsiktiga tryggheten på målvaktssidan, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Han blir spelklar för Växjö till tisdagens derby match mot HV71.

Teemu Lassila går att känna igen efter 2 säsonger i Djurgården (2005/2006-2006/2007). Han har även ett VM-Guld på meritlistan från 2011.

Kontraktet sträcker sig säsonen ut.

Kvällens resultat 7/12

Full omgång idag (6 matcher), med följande resultat:

Luleå-Växjö 1-2

Äntligen för Växjö som inte haft någon seger mot Luleå på deras tio senaste möten. Annars tråkig match där det enbart producerades 1 mål.

Örebro-Linköping 2-1

Örebro rättvis seger trots massiv press från Linköping i slutperioden, 3:e perioden resulterar dock inte i några mål. Örebro tar välbehövliga 3 poäng och lämnar jumboplatsen till AIK.

Brynäs-Frölunda 0-3

Kan Frölunda vara det lag som utmanar Skellefteå ? Det dröjde dock ända in i 16:e minuten av 2:a perioden innan det blev mål i matchen.

HV71-Leksand 2-3

Leksand fortsätter gå starkt, och besegra HV71 på bortaplan är aldrig lätt. Kevin Kapstad med 0+2 för Leksand.

MoDo-Färjestad 3-6

Match som svängde mycket fram och tillbaka. Starkt av Färjestad att göra 6 mål mot MoDo som väldigt sällan släpper in så många mål.

AIK-Skellefteå 1-3

En match som Skellefteå i stort sett kontrollerar från start till slut. AIK ny jumbo efter att Örebro vunnit. Joakim Lindström matchvinnare med 2+1 (3.e målet i tom kasse)

Kvällens resultat 6/12

Idag spelades 2 matcher i SHL, med följande resultat:

Skellefteå-Luleå 3-5
Mycket starkt av Luleå att besegra serieledande Skellefteå på bortaplan efter en stark tredjeperiod (1-3). Linus Klasen matchvinnare med sitt 4-3 mål 16:04 in i slutakten.

Leksand-MoDo 3-2
Leksand blir och räkna med. Man fortsätter imponera, och klättrar upp på en 3:e plats i tabellen. MoDo har nu 3 raka förlsuter.

Imorgon fortsätter SHL med full omgång (6 matcher).

Kvällens resultat 5/12

Tre matcher spelades ikväll.

Linköping-Brynäs 1-4
Har det vänt för Linköping. Tredje raka vinsten som inte var så mycket att diskutera rättvis seger till Linköping som ökar avståndet till det förskräckliga kvalstrecket.

HV71-Örebro 4-3
HV71 precis som Linköping gör sitt jobb för att öka på sin poäng skörd för att "lyfta" från kvalstrecket. HV71 vinner som man ska göra (hemma i Kinnarps arena) mot ett Örebro som kommer få det tufft i botten.

Växjö-AIK 3-4 (efter straffar)
AIK gör återigen en hyffsad match men man lyckas inte hålla tätt. Växjö kvitterar med c:a 2minuter kvar av 3:e perioden Starkt av Växjö (som slapp ta ut målvakten). Matchen går till förlängning och straffar där Christian Sandberg blir stor matchvinnare (med enda målet i straffläggningen)

Imorgon möts (Skellefteå-Luleå och Leksand-MoDo) Mer info imorgon

Förändringar i SHL klubbar

Luleå Hockey kallade i förmiddags till presskonferens där man berättadade att man sparkar sin andre målvakt Daniel Bellissimo:

- Jag har trivts med klubben och träffat många bra människor men det har inte varit en optimal situation för mig, säger Daniel Bellissimo, till klubbens hemsida.

Man väljer nu istället att plocka upp sin junior Samuel Ward till A-Laget

Det blev 9 matcher i Luleå för Bellissimo, och en räddningsprocent på svaga 87,13 %

---

Kan också meddela att Färjestad sparkar en av sina assisterande tränare, Andreas Johansson:

- Vi har beslutat att samarbetet ska upphöra och att vi ska gå skilda vägar, säger Färjestads sportchef Håkan Loob.

Det är ännu oklart om man kommer ersätta Johansson som varit forwards ansvarig.

Kvällens resultat 4/12

2 matcher spelades i kvällens SHL.

MoDo-Frölunda 2-3
Två skridskoskickliga lag men där Frölunda var det lite hetare laget för kvällen och håller undan trots att MoDo tar ut målvakten med över 1minut kvar av 3:e perioden. Starkt av Frölunda att vinna uppe i Örnsköldsvik.

Luleå-Leksand 2-3 (efter förlängning)
Starkt av Leksand att kvittera i slutsekunderna av matchen till 2-2. Fjärde perioden hinner knappt börja innan det är dags igen mål av Leksand, som dock underkänns efter videogranskning. I tredje minutet smäller det igen för Leksand Johan Ryno avgör i förlängning. Leksand vinner med 3-2

Imorgon fortsätter SHL med följande matcher (Växjö-AIK, Linköping-Brynäs, HV71-Örebro) Mer info imorgon.

Kvällens resultat 3/12

4 matcher spelades i kvällens SHL. Här är resultaten:

Örebo-Växjö 4-1
Kent Johanssons första seger med sitt Örebro, backen Daniel Sondell med 1+2. Växjö har 2-10 i målskillnad dem två senaste matcherna, på väg nedåt?

Brynäs-HV71 3-1
Brynäs sköt hela 53 (!) skott på mål idag. Vände 0-1 till 3-1 i 3:e perioden. Kanadensaren Greg Scott matchvinnare med sitt 2-1 mål.

AIK-Linköping 4-5
Linköping tar andra raka segern, efter en svängig tillställning och där målvakterna Hamberg (AIK) och Tarkki (LHC) inte gav ett särskilt stabilt intryck. Chad Kolarik matchvinnare med sitt 4-3 mål.

Färjestad-Skellefteå 1-4
Man kan inte sluta fortsätta imponeras av suveräna serieledande Skellefteå. Mycket starkt att besegra Färjestad med 4-1 på bortaplan. Bud Holloway 0+2 för Skellefteå.

Imorgon (onsdag) fortsätter SHL med två matcher (MoDo-Frölunda, Luleå-Leksand)

SHL Tabellen (27 omgångar)

Kategori: SHL Tabellen

Tabellen efter 27 omgångar (Dock har AIK och HV71 enbart 26 matcher spelade)