patricshlnytt.blogg.se

Allt du behöver - för att ha koll på SHL (Swedish Hockey Leauge)

Frölunda värvar världsmästare

Kategori: Silly Season

Frölunda presenterade under dagen sitt andra nyförvärv inför kommande säsong. Det rör sig om backen Elias Fälth som senast kommer från spel i HV71, som dessutom var med och vann VM-guld på hemmaplan 2013:
 
-Elias Fälth är en av de bästa backarna i SHL. Han är aggressiv och intensiv i egen zon och vass i det offensiva spelet och i powerplay. Han spelar tufft och med mycket energi trots att han inte drar de största storlekarna, säger Frölundas sportchef Christian Lechtaler till klubbens hemsida.
 
Under säsongen spelade Elias Fälth 52 grundserieseriematcher och producerade 18 (6+12) poäng, under Play In+Slutspelet blev det 7 matcher och 0 poäng.
 
Kontraktet är på 3 år.
 
---
 
Kan också meddela att Brynäs värvar den förre detta Djurgårdsbacken Oscar Eklund som senast kommer från spel med HIFK i finska SM-Liiga:
 
Oscar är en modern back, en tvåvägsback som är bra både i det defensiva och det offensiva spelet där vi tillsammans ska se till att fortsätta hans utveckling framåt, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv till klubbens hemsida.
 
Under säsongen spelade Oscar Eklund 45 seriematcher och producerade 10 (2+8) poäng.
 
Kontraktet är på 2 år.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: